Proiect special

Împreună construim un ecosistem comunitar

Dacă nu, click pentru o scurtă istorie

ARO (Auto România) a fost un producător de vehicule de teren din Câmpulung-Muscel, România. Și-a început producția în 1957 și a produs peste 380.000 de vehicule, dintre care două treimi au fost exportate în peste 110 țări. Automobilul de teren a ieșit din fabricație în anul 2003 în România.

Uite ce proiect am pregătit

ARO este doar un exemplu de produs versatitl, calitativ și a cărui realizare ne-a demonstrat nouă, dar și altor state, că România are o industrie productivă. Nu vrem să ne erijăm în așa-ziși specialiști care redresează industria, nu este asta prioritatea noastră. Ceea ce nedorim însă este să plecăm de la un prototip de mașină veche și să o refacem în integralitate pentru a fi un produs util în zilele noastre. Da, vrem să refacem și să dotăm de la zero o mașină peste care a trecut timpul și să o transformăm într-o mașină care va fi folosită cu trecerea timpului. Cine va face asta? Comunitatea noastră de profesori de mecanică, alături de studenți în domeniu și antreprenori care au ateliere auto.

Click pentru a urmări motivația noastră

Pentru că vrem să construim o comunitate unită în jurul unei singure idei. Procesul de reconstrucție a unei mașini adună în jurul său atât specialiști, cât și învățăcei, are un puternic rol educativ și profesional. Toate etapele procesului vor fi transmise video, iar comunitatea este deschisă și invită noi membri care doresc să contribuie.

Click pentru a descoperi finalitatea

Mașina va fi vândută, iar fondurile for fi direcționate către susținerea comunității create și dezvoltarea altor proiecte similare. Viitorul cumpărător va fi parte a comunității și își va asuma nu doar achiziția produsului final, ci și o atitudine demnă și respectuoasă ca participant la trafic. Astfel, în comunitatea nostră toți membrii vor adera la aceleași principii: respect pentru ceilalți, dorință de a învăța și muncă în echipă.